Voor het plaatsen van de stalen balken werd een mobiele kraan in het midden van de foyer geplaatst (foto2). Op foto 3 zie je voorbereidingen om de nieuwe staalconstructie te bevestigen aan de oude.

Best spannend of het allemaal past lijkt ons. Het is wel even wennen aan de nieuwe indeling (foto 4 en 5).

Ook op andere plekken is flink doorgewerkt tijdens onze zomersluiting, al moet er nog veel gebeuren. Zo liggen in de sociëteit (het café op de eerste verdieping) de verstevigingsbalken klaar die nodig zijn om straks de boeken te kunnen dragen (foto 6).

De opslagruimtes bij het repetitielokaal zijn gesloopt en deze ruimte wordt opnieuw ingericht (foto 8). Er komt een nieuwe toegang tot dit gebied naast de linker deur van het balkon.

De zijfoyer (de entree naar de Grote Zaal aan de rechterkant) wordt geschilderd en is straks onderdeel van de bibliotheek (foto 9). De nieuwe expositieruimte (dit was een buitenruimte boven de oude garderobe) is gestuukt (foto 10) en de zolder van het Fraterhuis wordt afgetimmerd om als nieuwe kantoorruimte gebruikt te gaan worden.

Begin oktober moeten alle bouwkundige werkzaamheden klaar zijn en word begonnen met de inrichting van de nieuwe ruimtes.

Bekijk op de website van De Gelderlander een video van de plaatsing van de stalen balken

Deel dit artikel