The Dutch Eagles geven een indrukwekkend optreden

Muziek is al jarenlang een van de meest geliefde genres in Schouwburg Cuijk. In seizoen 22|23 stonden maar liefst vijf concerten in de top 10 hoogst gewaardeerde voorstellingen. In het nieuwe theaterseizoen kun je kiezen uit ruim 50 muziekshows in verschillende genres.

Grote artiesten
Zit je in de Grote Zaal, dan beleef je de grootste concerten van heel dichtbij. Zing mee met bekende hits, geniet van de lichtshows en maak samen de mooiste herinneringen.

Komend seizoen betreden onder meer Frans & Sieneke het toneel. De twee absolute toppers van het Nederlandstalige lied geven een avondvullend concert met hun grootste hits en bijzondere duetten.

Populaire hits
Populaire hits komen voorbij in Top 2000 Live en de Evergreen Top 1000 Live Band. The Best of Britain is een avond gewijd aan Engelstalige hits, met Syb van der Ploeg in de liveband.

Vaste prik in het programma van de schouwburg zijn de tribute concerten, waarin topmuzikanten een ode brengen aan hun muzikale helden. Dit jaar vind je onder andere Queen the Music, The Dutch Eagles en Pink Project The Band op het programma.

Intieme concerten
Naast de grote popconcerten is er in De Kleine Zaal plek voor intiemere concerten. Loop op zondagochtend binnen bij de serie Jong Klassiek, waarin een jong talent aan je wordt voorgesteld. Op zondagmiddag wordt het Huis van Cuijk verwarmd met jazzklanken in de serie van Jazznjazz.

In de reeks Snarenplukkers in Wild Verband is ruimte voor verdieping. Hierin luister je niet alleen naar het spel van Nederlandse topgitaristen, maar hoor je ook hun verhalen. Hoe zijn ze de muzikant geworden die ze nu zijn, wat hebben ze in hun leven meegemaakt?

Made in Land van Cuijk
Natuurlijk ontbreken in het Huis van Cuijk de artiesten uit onze regio niet. Zo geeft Angels Rule uit Boxmeer een groot kerstconcert en brengt muziekcollectief Zand & Grind, eveneens uit Boxmeer, een nieuwe voorstelling.

Bijzonder is de samenwerking tussen saxofoon-grootheid Benjamin Herman en de Cuijkse Bull Town Band. Hermans is een van Nederlands meest productieve musici, die nu het podium betreedt met de 20-koppige jazzband uit Cuijk.

Benieuwd wanneer al deze concerten te zien zijn? Kijk dan op schouwburgcuijk.nl/voorstellingen

Deel dit artikel