Heb jij ook een pareltje voor het Huis van Cuijk?

Na een maandenlange transformatie zal het Huis van Cuijk vanaf 28 oktober haar deuren openen. De nieuwe voorziening, waar ook de Bibliotheek zijn intrek neemt, wordt een multifunctionele verblijfs- en ontmoetingsplek voor alle inwoners van het Land van Cuijk.

Toekomstige bezoekers van het Huis van Cuijk worden uitgenodigd om deel te nemen aan een bijzondere actie en zo zelf onderdeel te worden van het decor van de gloednieuwe Bibliotheek.

Wilma Lems, programmamaker bij BiblioPlus licht de actie toe: "We zijn op zoek naar uitzonderlijke boeken met persoonlijke verhalen, die een ereplaats zullen innemen in de Bibliotheek. De boeken krijgen een plek in opvallende boekenkasten, die zich uitstrekken van vloer tot plafond. In die kasten van het Huis van Cuijk worden de ‘Schitterende 100’ geëtaleerd: 100 mooie en bijzondere boeken met ieder een indrukwekkend verhaal van een inwoner van het Land van Cuijk."

Iedereen die zijn of haar “literaire parel” graag als prominente blikvanger in de Bibliotheek wil zien, kan meedoen. De boeken blijven eigendom van de Bibliotheek en per persoon kan er maximaal één boek gedoneerd worden.

Meedoen kan door het formulier op biblioplus.nl/100 in te vullen en aan te geven waarom uw boek een plek in Het Huis van Cuijk zou moeten innemen. Bij deelname kunnen boeken, voorzien van een formulier met persoonlijk verhaal, worden ingeleverd bij alle vestigingen van de Bibliotheek. Meedoen is mogelijk tot 7 oktober.

Iedereen die benieuwd is naar de Schitterende 100, of een eigen ingeleverde literaire parel wil terugzien als onderdeel van de vernieuwde Bibliotheek, kan deze bekijken tijdens de housewarming van het Huis van Cuijk op zaterdag 28 of zondag 29 oktober.

Deel dit artikel