De Bibliotheek helpt in elke levensfase. Voor ouders met jonge kinderen hebben we handige voorleestips en veel leuke boekentips. Met de VoorleesExpress bieden we zelfs hulp aan huis.

“De VoorleesExpress is veel meer dan een uurtje voorlezen”, vertelt Moni Arts, projectleider Taal & Gezin bij BiblioPlus. “De vrijwilligers verrijken het héle gezin met taal”.

Voor kinderen op de basisschool zijn er heel veel handige sites met informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Middelbare scholieren kunnen informatie vinden over het herkennen van nepnieuws, vragen stellen over het regelen van de studiefinanciering via DUO of alvast het Theorie-examen oefenen op de publiekscomputers.  

Volwassenen kunnen bij de Bibliotheek terecht voor computercursussen en andere inspirerende cursussen, of met vragen over de overheidswebsites.

“Met het Taalhuis bieden we ondersteuning op het gebied van taalontwikkeling voor volwassenen”, vertelt Ellen van den Brand, regisseur leven lang leren bij BiblioPlus. “We organiseren taalcafés met steeds wisselende thema’s maar ook een-op-een lessen onder begeleiding van een taalcoach.”

Wil je zelfstandig aan de slag? Kies dan een van de 160 online cursussen die gratis kunt volgen met jouw bibliotheeklidmaatschap. Leer bijvoorbeeld Spaans, verbeter je nachtrust óf aan de slag met social media? 

Benieuwd wat jij kunt leren? Neem eens een kijkje op: biblioplus.nl/ll

Deel dit artikel