'Murder on the Orient Express' van Agatha Christie komt tot leven op het toneel

Wie een blik werpt in het programmaboekje van de schouwburg ziet daar titels die ook in de boekenkasten van de bibliotheek te vinden zijn. ‘Murder on the Orient Express’ bijvoorbeeld, een spannend moordmysterie gebaseerd op het boek van Agatha Christie. Of ‘Mees Kees op Kamp (8+)’, een familiemusical gebaseerd op het gelijknamige kinderboek over de leukste meester van Nederland.

In het programma vind je ook de roman Sonny Boy van auteur Annejet van der Zijl. In november kunnen bibliotheekleden haar boek gratis ophalen vanwege de landelijke actie Heel Nederland Leest, en een paar maanden later is de boekbewerking te zien op het toneel in de Grote Zaal.

Schrijvers
Niet alleen de boeken komen op het toneel, ook de schrijvers wagen soms een stap op de bühne. In de serie Boek&Praat, een samenwerking tussen BiblioPlus en Schouwburg Cuijk, maak je laagdrempelig kennis met de schrijver van je favoriete boek. Zo komen dit seizoen Jaap Robben, Cobi van Baars en Wim Daniels langs in het Huis van Cuijk voor een interview met een signeersessie na afloop.

De schrijfsters Saskia Noort en Stella Bergsma komen zelfs met een eigen voorstelling. In Unbeschreiblich Weiblich brengen ze een ode aan de rebellie van Nina Hagen. Samen met hun bloedeigen band Flaming Vulva's en een divers leger aan schrijfsters beschrijven en bezingen ze alles wat ze meemaken, wat hen opwindt of irriteert, oftewel hoe het is om vrouw te zijn deze tijd.

Kijk, een boek
Loop je hier rond, dan vind je ook een leestafel waar de verhalen van de schouwburg en bibliotheek samenkomen. Onder de noemer ‘Kijk, een boek’ worden bibliotheekboeken getoond die later in een andere vorm in de schouwburg te zien zijn. Lees bijvoorbeeld het boek van Agatha Christie voordat je naar de voorstelling ‘Murder on the Orient Express’ gaat, of leen het boek Sonny Boy nadat je de toneelvoorstelling gezien hebt.

Laat je inspireren en maak eens een uitstapje van het boek naar het theater, of juist andersom. In het Huis van Cuijk is het mogelijk!

Deel dit artikel