Een bibliotheek binnen stappen is een wereld openen en dat kan straks ook in het Huis van Cuijk.

Hoe fantastisch is het om als opgroeiend kind te kunnen speuren tussen de mooiste kinderboeken, deze (gratis) te lenen en er heerlijk in weg te dwalen. Boeken die je meer vertellen over de wereld om je heen. In het Huis van Cuijk zijn deze straks prachtig gepresenteerd. En natuurlijk zijn er tal van plekjes om de boeken alvast open te slaan.

De wereld ontdekken begint voor baby’s met boekjes die helpen bij de taalontwikkeling. Peuters leren met verhalen hun eigen wereld steeds beter kennen. In de boeken voor kleuters zit al meer fantasie en emotie. Al opgroeiend ontdekken kinderen meer en meer boeken die de blik op de wereld steeds een stapje verbreden. Zelf kiezen is daarbij belangrijk, een positieve ervaring met lezen krijg je als je leest waar jij blij van wordt.

Maar hoe weet je nu wat leuk is? Volwassenen en zeker ook andere kinderen om je heen die veel over boeken en verhalen praten, dat helpt! Dan komen verhalen tot leven en kan ieder steeds meer een eigen boekensmaak ontwikkelen.

Natuurlijk is er straks naast boeken lenen, nog veel meer te doen in de nieuwe bibliotheek. Speelgoed lenen, spelen aan de Ontdektafel, speuren op de Online Bibliotheek en allerlei activiteiten die aanmoedigen tot het ontdekken van de wereld. 

Deel dit artikel