De dertigers Alicia Verbiesen-Sinay en haar man Harm Verbiesen misten in hun woonplaats Cuijk nog leuke dansavonden. “Voor leuke feestjes voor onze leeftijd moesten we vaak uitwijken naar Nijmegen”, vertelt Alicia.

Harm draaide al vaak als DJ, Alicia werkt als marketeer. Ze bundelden hun krachten en het Feestje van Herman was geboren. “Vrienden noemen mijn man vaak Herman, maar we vonden het ook wel een leuke naam.” Het feestje, dat ze drie of vier keer per jaar organiseren in het Fraterhuis (voormalige GrandCafé) van het Huis van Cuijk, is een ‘atypische vrijdagmiddagborrel’ met kwalitatieve, dansbare muziek en een gezellige sfeer, voor mensen vanaf 25 jaar. Alicia: “We draaien muziek die we zelf leuk vinden, zoals house classics, r&b en disco.”

Welkom

Het ‘Feestje van Herman’, dat klinkt alsof je bij vrienden op bezoek gaat. En dat willen ze ook uitstralen, vertelt Alicia. “Iedereen moet zich welkom voelen. We vragen soms een gastheer die met iedereen een praatje maakt, en aan het begin van de avond gaat er een schaal met bitterballen rond. Het scheelt dat Cuijk ook wel klein is, dus veel mensen kennen elkaar. Het is altijd heel gezellig.”

De keus voor het Fraterhuis was snel gemaakt. “We vonden dit café heel goed bij Herman passen. Een van onze pijlers is ‘creativiteit’, en deze ruimte met al die mooie schilderijen aan de muur sluit daar perfect op aan. Ook is het café niet te groot en heeft het een leuke sfeer. Veel van onze bezoekers waren hier nog nooit geweest en ze waren verrast!”

Gin-tonic

De avond moest een feestje worden dat ze zelf graag zouden bezoeken. Alicia en Harm draaien daarom zelf de muziek en kleden de ruimte aan. “De horecamanager dacht gelukkig vanaf het begin goed met ons mee”, vertelt Alicia. “We wilden een bepaalde sfeer neerzetten. Zo wordt de drank bijvoorbeeld niet in plastic geschonken maar in glas. Ook hebben we kunnen regelen dat je tijdens Herman gin-tonics kunt bestellen, want dat past bij ons.”

In tegenstelling tot de meeste dansfeestjes gaan ze niet door tot de vroege uurtjes. “Het feestje begint al om zeven uur en we stoppen om één. Je kunt op vrijdag zo vanuit het werk door naar ons en de volgende ochtend word je weer fris wakker. En dat is voor onszelf ook wel fijn!”

Het Feestje van Herman is ook komend seizoen weer te vinden in het Fraterhuis. Meer informatie is te vinden op hun Instagrampagina.

Deel dit artikel