Tot 1977 was de Bibliotheek Cuijk gevestigd in de schouwburg.

In de vroege jaren '60 vond de Bibliotheek zijn onderkomen in een bovenzaaltje van de schouwburg. De groei was onstuitbaar en in 1962 besloeg de bibliotheek al de benedenruimte. In 1977 verhuisde het naar het Victor Hugo gebouw, gevolgd door een definitieve locatie aan de Kaneelstraat 62 in 1988. Nu, na 46 jaar van afwezigheid, keert de bibliotheek terug naar zijn oorspronkelijke nest in de schouwburg, waar het deel zal uitmaken van een eigentijdse culturele multifunctionele voorziening.

Celine van Broekhoven, regisseur ontspanning en inspiratie bij BiblioPlus, merkte op: "36 jaar geleden bestond de bibliotheekcollectie uit een paar honderd boeken. De komende weken maken we de oversteek naar het Huis van Cuijk met meer dan 20.000 materialen, waaronder boeken, kranten, tijdschriften en speelgoed." De Bibliotheek is nu veel meer dan alleen een plek om boeken uit te lenen; het is een bruisende ontmoetingsplek waar bezoekers kunnen genieten van lezingen, workshops, studeren in alle rust, of gewoon ontspannen met een kopje koffie.

De Bibliotheek in Cuijk zal tijdelijk gesloten zijn van 9 t/m 27 oktober voor de verhuizing. Op zaterdag 7 oktober is de laatste gelegenheid om de Bibliotheek aan de Kaneelstraat te bezoeken. Materialen kunnen online worden verlengd via de website biblioplus.nl of via de app eBieb. Voor het inleveren van materialen zijn andere vestigingen van BiblioPlus beschikbaar, zoals die in Boxmeer of Mill.

Om deze opmerkelijke terugkeer te vieren, zullen de deuren van het Huis van Cuijk wagenwijd openstaan op 28 en 29 oktober tijdens een 'Housewarming'. Er zullen activiteiten zijn voor zowel jong als oud, dus mis deze feestelijke gelegenheid niet!

Deel dit artikel