Nieuws

foto Elwyn - bijgesneden

De magie van theater op je bord

De smaak van magie proef je in het Huis van Cuijk, het huis voor theater, verhalen en nog veel meer. Je bent de hele dag door welkom, ook voor een lekkere kop koffie met een dagverse tartelette of bonbons. Ook lekker: een huisgemaakte smoothie, Griekse yoghurt met granola of vers fruit. 's Avonds geniet je van verrassende lokale gerechten in het Fraterhuis.

Promobeeld Murder on the Orient Express - RGB - liggend Z - Fot. Willem van Walderveen

Een huis vol inspirerende verhalen

Het Huis van Cuijk staat vol met verhalen. Je vindt ze niet alleen in de boekenkasten van de bibliotheek, maar ook in de theaterzalen. Verheug je op spannende moordmysteries, meeslepende musicals en ontmoetingen met schrijvers.

Werk en Studie in Cuijk

Het Huis van Cuijk als ideale werk- en studieplek

Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving om je huiswerk te maken, te studeren of aan je eigen bedrijf te werken? Dan ben je bij het Huis van Cuijk aan het juiste adres. Hier kun je gebruik maken van spreekkamers, gratis WiFi, overvloedige werkruimtes en natuurlijk de nieuwste bibliotheekcollectie. Bovendien kun je in het TheaterCafé terecht voor een heerlijke kop koffie of lunch.

291ND810-crop-i4i-0022

Zeer geslaagde Housewarming voor Huis van Cuijk

De oooh's en aaah's waren afgelopen weekend niet van de lucht. Eindelijk was het zover: de opening van het Huis van Cuijk, waar de bibliotheek een prachtig nieuw onderkomen heeft gevonden in de schouwburg.

Impressie Foyer (Mars Interieurarchitecten)

Huis van Cuijk zet deuren wagenwijd open

Na maanden van verbouwen, schilderen en inrichten, heeft de bibliotheek zijn intrek genomen in de schouwburg. Met een feestelijke Housewarming op zaterdag 28 en zondag 29 oktober gaat het nieuwe Huis van Cuijk open voor publiek. Op het programma staan tal van activiteiten voor jong en oud.

KV anna verhuist

Leuk verhuisgeschenk voor de kinderopvang 

De kinderdagverblijven in Cuijk en omgeving zijn in de watten gelegd met een prachtig cadeau van de Bibliotheek. In aanloop naar de grote verhuizing naar het gloednieuwe Huis van Cuijk, ontvingen ze allemaal het inspirerende prentenboek 'Anna verhuist'. Dit cadeau diende als een opwindende start om het thema 'verhuizen' met de kinderen te verkennen.

Schouwburg Cuijk - 1977

Bibliotheek Cuijk na 46 jaar weer terug in de schouwburg

Na een afwezigheid van maar liefst 46 jaar keert de Bibliotheek van Cuijk terug naar de plek waar het allemaal begon: de schouwburg. De 'Rooms-katholieke Openbare Bibliotheek en Leeszaal' startte in de jaren '60 als een bescheiden zaaltje in de schouwburg, maar groeide gestaag. Nu, in het Huis van Cuijk, krijgt de Bibliotheek een moderne en veelzijdige thuisbasis.

uitgelichte foto

Volg de verbouwing (deel 4)

Kijk mee hoe het Huis van Cuijk vorm krijgt. De nieuwe tussenverdieping in de foyer is bijna af en de eerste boekenkasten worden geplaatst.

Gaudete op podium Grote Zaal

De innige band met Harmonie Gaudete

De Cuijkse Harmonie Gaudete en de schouwburg zijn innig met elkaar verbonden. Het orkest oefent al meer dan vijftig jaar elke week in de repetitieruimte van de schouwburg. Nu er een doorgang komt naar de foyer voelen de muzikanten zich nog meer verbonden met het gebouw.

Scenefoto 10 Dutch Eagles - Fotografie Rutger Haspers

Meezingen met de grootste hits

Ontsnap aan de waan van de dag en kom genieten bij een van de vele concerten in de Grote en Kleine Zaal van de schouwburg. Van klassiek tot pop en Nederlandstalig: in het Huis van Cuijk beleef je muziek op z’n mooist.

groep 8

Intens genieten met, voor en door kinderen

Kim Eyzenga krijgt elk jaar wel een foto of video toegestuurd waarop zij breed lachend met een headset op in de coulissen staat te genieten. De leerkracht van groep 8 van de Cuijkse basisschool OBS De Harlekijn is al vele jaren kind aan huis in Schouwburg Cuijk.

schitterende 100

Literaire parels gezocht voor het Huis van Cuijk

Een aantal boekenkasten van het Huis van Cuijk zijn bijzonder van aard, ze lopen namelijk door tot het plafond. Voor deze kasten zijn wij op zoek naar 100 mooie en bijzondere blikvangers. Elk boek met een persoonlijk verhaal is welkom.

grand café

Geniet van kunst in het Huis van Cuijk

Naast theater en boeken is er ook kunst te vinden in het Huis van Cuijk. Kunstuitleen Art Partner exposeert verschillende werken op de eerste verdieping. Vind je iets zo mooi dat je wil blijven kijken? Dan huur je het kunstwerk voor een schappelijke prijs.

Voorlezen vader en kind

De wereld ontdekken in het Huis van Cuijk

Hoe fantastisch is het om als opgroeiend kind te kunnen speuren tussen de mooiste kinderboeken, deze (gratis) te lenen en er heerlijk in weg te dwalen. Boeken die je meer vertellen over de wereld om je heen. In het Huis van Cuijk zijn deze straks prachtig gepresenteerd.

foto10

Volg de verbouwing (deel 3)

Een spectaculair moment deze week: de plaatsing van de staalconstructie van de entresol. Deze nieuwe halve tussenverdieping in de foyer is nodig om ruimte te scheppen voor de bibliotheek.

beeld ontwerp 4

‘We willen een fijne plek creëren voor alle gebruikers’

Hoe ontwerp je een gebouw dat als bibliotheek én als schouwburg gebruikt kan worden? Mariska Kouwenhoven, senior interieurarchitect bij MARS Interieurarchitecten, leidt ons rond in het nieuwe Huis van Cuijk.

Zakelijk diner

Werk voelt niet als werken in Huis van Cuijk

Een congres, symposium, training of workshop, zelfs een vergadering voelt niet meer als werk in het Huis van Cuijk. Simpelweg omdat je je direct thuis voelt, je omringd wordt door kleurrijk optimisme en je verzekerd weet van professionele technische voorzieningen en creativiteit.

Lezen

Een huis vol boeken

In het Huis van Cuijk ben je welkom om de hele dag door boeken te lezen. Maar lezen kan overal, zeker in de zomer! Wilma Lems, programmamaker van BiblioPlus, deelt de mooiste leestips voor de zomervakantie.

Foto4

Volg de verbouwing (deel 2)

De verbouwing gaat ook in de zomerperiode door, om eind oktober op tijd klaar te kunnen zijn voor de feestelijke opening.

_R8A5957

Dansend het weekend in

Naast boeken lezen, voorstellingen bezoeken en koffiedrinken kun je in het Huis van Cuijk ook een feestje vieren. Sinds 2019 organiseren Alicia en Harm samen een paar keer per jaar het Feestje van Herman.

Informatiepunt Cuijk

Het Informatiepunt voor al je digitale vragen

De informatiespecialisten van het Informatiepunt in de Bibliotheek beantwoorden al je vragen over de digitale overheid. Bijvoorbeeld over het rijbewijs, DigiD of de energietoeslag. Met de verhuizing van de bibliotheek Cuijk naar de schouwburg krijgt het Informatiepunt ook een plek in het Huis van Cuijk.

Wim Kol

Ook Huis van Cuijk probeert plekje in harten te veroveren

De herbouw van Schouwburg Cuijk in 2015 paste perfect in het straatje van architect Wim Kol. Het gebouw werd zijn grootste werk én zijn laatste. Elkaar ontmoeten was voor hem een belangrijk uitgangspunt. Zo ook voor het Huis van Cuijk.

karel janssen filmtheater

‘Straks is er veel meer reuring’

Karel Janssen, een van de vaste bewoners van het Huis van Cuijk, toont in het Filmtheater films met een boodschap. Hij kijkt uit naar de samenwerking met de bibliotheek.

Foto 1

Volg de verbouwing (deel 1)

Terwijl achter de schermen de plannen nog werden uitgewerkt, is de bouwplaats klaargemaakt voor de verbouwing. Het voorste gedeelte van de foyer is met houten schotten afgeschermd.

MARS

Huis van Cuijk maakt schouwburg echt af

Hij mag zichzelf specialist noemen in het creëren van fijne plekken. Comfortabele en aantrekkelijke gebouwen waar je graag wilt zijn, waar je je op je gemak en veilig voelt. Marcel van der Veer van MARS interieurarchitecten ontwierp het Huis van Cuijk.

geschiedenis fraterhuis - foto archiefdienst cuijk

Een duik in de geschiedenis

Het Huis van Cuijk bouwt voort op een lange geschiedenis, die begon met de Fraters van Tilburg die hier in 1888 kwamen. In het gebouw zijn de sporen van de voormalige bewoners nog altijd zichtbaar.

LLL - hvc

Een huis voor een 'leven lang leren'

Leren doen we ons hele leven lang. Als baby leer je de wereld ontdekken, op de basisschool leer je lezen, schrijven, rekenen en als puber moet je je staande leren houden in de grotemensenwereld. Maar ook in ons volwassen leven blijven we ons ontwikkelen.

Roel Verheggen 900x600

'Denken in mogelijkheden, dat voel je in Cuijk'

Roel Verheggen is met de Musical Academy Cuijk een van de vaste bewoners van het Huis van Cuijk. In de afgelopen twee jaar werkte hij samen met volwassen cursisten aan een eerste productie.

090rd_schouwburgcuijk18032021_900x600

Schilderijen vertellen bijzondere verhalen

Aan de muren van het Fraterhuis, de nieuwe naam van het GrandCafé, prijken tal van schilderijen. Ze vertellen bijzondere verhalen en zijn veelal gemaakt door artiesten, onder wie Herman Brood, die live aan het werk ging in de foyer.

Verbouw

De eerste werkzaamheden zijn begonnen

De eerste bouwschotten zijn inmiddels geplaatst in de foyer, dus de grote metamorfose kan beginnen. Als eerste staan werkzaamheden voor de liftschacht gepland.

Ondertekening

Je bent thuis, op je werk óf in het Huis van Cuijk

Een plek waar niks moet, maar heel veel kan. Waar je naartoe kan als je niet thuis (de eerste plek), of op je werk (de tweede plek) bent. De derde plek wordt het Huis van Cuijk, met de verhuizing van de bibliotheek naar de schouwburg.

©2024 Schouwburg Cuijk en De Bibliotheek BiblioPlus